Om Imaginefestivalen

I land over hele verden, fra Zimbabwe til Frankrike til Sverige, arrangeres det hvert år nasjonale festivaler for unge musikere tilsvarende Ungdommens kulturmønstring (UKM) i Norge. Disse festivalene får frem noen av de aller beste unge bandene og musikerne disse landene har å by på – enten det er rockeband, jazzgrupper, klassisk-ensembler, hip-hip-crew, DJ-er eller noe helt annet.

imagine3

Hvert år samles de beste gruppene og musikere fra disse festivalene til en stor internasjonal Imaginefestival. I år fyller festivalen Kristiansand 1. til 3. august, tre dager fyllt med workshops, minikonserter og en stor finalekonsert i Kilden konserthus. I tillegg til de unge musikerne som kommer fra hele Norge, Europa og Afrika, kommer en gruppe unge arrangører som vil få muligheten til å lære mer om å lage festivaler og promotere dem til lokalsamfunnet og resten av verden.

ARRANGØRENE: Imagine er et prosjekt av Jeunesses Musicales International (JMI), verdens største netverk for unge musikere. Årets festival arrangeres av Musikk og Ungdom (Jeunesses Musicales Norway) i samarbeid med Jeunesses Musicales International og UKM Norge.


Back to Top ↑