Nyheter drumming_3

Published on august 2nd, 2013 | by Casper Lehland

Workshop i verdensklasse

Baard Kolstad, regjerende verdensmester i tromming holdt i dag workshop for 40 Imaginedeltakere på Samsen Kulturhus.

drumming_2

Kolstad startet sin karriere som gatemusiker. Mens han lekte seg bak settet, filmet flere å la det ut på YouTube. Millioner av «hits» senere ble han verdensmester.

- Hvordan havnet du på gata? 

- Det var egentlig bare en sommerjobb. Jeg pratet med faren min sommeren 2006, om hvordan jeg kunne finne en sommerjobb som jeg kunne tjene litt på men som også omfavnet musikk. Jeg begynte dermed å spille på bøtter og diverse med en kompis som spillte saksofon. Ettterhvert tok jeg med meg trommsettet ut og folk digga det og jeg tjente penger, og siden det har jeg egentlig bare fortsatt, forteller Kolstad.

- Hva syns du om at ungdom fra heleverden får en mulighet som Imagine?

- Først å fremst må jeg bare si at det virker helt utrolig fett, kunne ønske det fantes noe sånt på østlandet da jeg vokste opp. Det er internasjonalt, du kan møte andre musikere, dele opplevelser og ikke minst skape nye forbindelser med andre musikere som kan være kult å ha i fremtiden. Jeg ville definitivt meldt meg på dette om jeg hadde hatt muligheten da jeg var yngre, forteller den blide tromme-proffen.

- Hvordan var responsen fra publikum etter workshoppen i dag? 

- Det var utrolig mye bedre mot slutten enn på starten. Det er litt sånn typisk musikere når trommiser skal sitte å se på trommiser og gitarister skal se på gitarister, at man sitter der med litt «pokerfjes» og er litt skeptiske, men det skal man få lov til. Men mot slutten var det bare utrolig gøy, folk ble litt friere og stilte spørsmål og klappet og i det hele tatt, utrolig, utrolig artig, sier han.

 

Stå på, gjør deres greie og tål litt motsatnd, det må man gjøre hvis man skal komme langt. Oppturer koster! – Baard Kolstad

 

Klikk her for så se klipp av Baard Kolstad spille på Karl Johan

 

 


About the Author

Casper Lehland

Norwegian editor and freelance journalist.Back to Top ↑